• 1402/11/04 - 14:50
  • - تعداد بازدید: 152
  • - تعداد بازدیدکننده: 148
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

نشست دانشگاه گناباد و منابع طبیعی پیرامون حفاظت از آب و خاک

نشست مشترکی بین دانشگاه گناباد و منابع طبیعی در محل دفتر حوزه زوجی و معرف کاخک یکی از ۱۲ حوضه فعال کشور در طرح ملی حوضه های زوجی و معرف کشور با هدف استفاده از ظرفیت ها و پتانسیل های علمی و تحقیقاتی این بخش  برگزار شد.

در این نشست راهکار های اجرایی برای رسیدن به اهداف مطلوب هر دو سازمان مورد بررسی و تبادل نظر قرار گرفت.

این نشست در محل دفتر حوزه زوجی و معرف کاخک یکی از ۱۲ حوضه فعال کشور در طرح ملی حوضه های زوجی و معرف کشور با هدف استفاده از ظرفیت ها و پتانسیل های علمی و تحقیقاتی این بخش  برگزار شد. رییس دانشگاه گناباد در این نشست با بیان سابقه تعامل و همکاری دانشگاه و اقدامات مفید و موثر انجام شده در حوزه منابع طبیعی بویژه بحث کنترل ریزگرد، بیابان زدایی، آبخیزداری و حفاظت آب و خاک و محصولات استراتژیک سماق و ریواس، یکی از مهمترین راه کارهای توسعه منطقه را هدایت تحقیقات و پژوهش های کاربردی و اجرایی  نیاز محور دانست و بیان داشت: با توجه به سیاست های کلی وزارت علوم، ما بایستی با اجرای پروژه های نیاز محور، بسترسازی اجرای پژوهش های کاربردی و ایجاد مراکز رشد در حوزه های مختلف به توسعه ی منطقه کمک کنیم.
دکتر یاسر اسماعیلیان افزود: نگاه دانشگاه به طور جدی در جهت حل مشکلات منطقه است و با ماموریت های هدفمند و هدایت ظرفیت ها به توسعه منطقه کمک خواهد کرد که امید است با وحدت نظر و هم افزایی وارد فاز عملیاتی شویم و ظرفیت های بالقوه را به ظرفیت های بالفعل تبدیل کنیم.
دکتر شرافتی، مسئول حوزه های زوجی و آبخیزداری کشور نیز در این نشست از حضور مسئولین دانشگاه در این حوزه تقدیر کرد و بیان داشت: بخش های مختلفی از قبیل پوشش گیاهی، هواشناسی و اقلیم، فرسایش خاک، آب و نفوذپذیری در این حوزه ها به منظور کمی کردن تاثیرات عملیات آبخیزداری و حفاظت آب و خاک مورد پایش منظم و پیوسته قرار گرفته اند.
دکتر رجب پور گفت: حوضه زوجی کاخک گناباد از حوضه های فعال و بسیار کاربردی برای سازمان منابع طبیبعی و آبخیزرداری کشور بشمار می رود و اطلاعات حاصل از آن  برای برنامه ریزی های مدیریتی در سطح کلان مورد استفاده قرار می گیرد.
وی ابراز داشت: در این پایش  اطلاعات قابل توجهی از قبیل پایش پوشش گیاهی،آنالیز خاک، تعیین بانک بذر، شدت فرسایش خاک و اندازه گیری رگبارهای بهاره و پایش هواشناسی و اقلیم مورد ارزیابی قرار گرفته است که می تواند به توسعه منطقه کمک کند.
دکتر مسعود عشقی زاده در این نشست از ارتباط این حوضه با دانشگاه استقبال کرد و خواستار استفاده از پتانسیل آموزشی پژوهشی و نیز شناساندن حوضه زوجی کاخک در عرصه بین المللی شد.
 در ادامه راهکار های اجرایی برای رسیدن به اهداف مطلوب هر دو سازمان مورد بررسی و تبادل نظر قرار گرفت.
 
روابط عمومی و امور بین الملل دانشگاه گناباد
  • گروه خبری : حوزه ریاست
  • کد خبر : 119
کپی لینک کوتاه:

تصاویر