رشته ها / پذیرش بدون آزمون / زبان شناسی
اعضای هیات علمی رشته زبان شناسی
|
|
|
|
معرفی رشته زبان شناسی
زبانشناسی علم مطالعه تمامی جنبه های زبان بشر است. از میان بیش از ۶۰۰۰ زبان دنیا، بیشتر آنها هرگز به درستی توصیف، مطالعه و حتی نوشته نشده اند. بسیاری از این زبانها در ۵۰ سال آینده از روی کره خاکی محو خواهند شد. مستندسازی این زبانها به دلایل بسیاری اهمیت دارد، که یکی از آنها اشتیاق بشر برای پاسخ به یک پرسش اساسی است: چرا و از چه جهاتی زبانهای دنیا با هم شباهت دارند؟ چرا و از چه جهاتی آنها با هم متفاوتند؟
زبانشناسی بررسی میکند که چگونه زبانها این امکان را فراروی گویشوران قرار میدهند تا عقاید و احساساتشان را به یکدیگر منتقل کنند؛ چه طور سبکها و گونههای مختلف زبانی پدید میآیند و چه طور مردم آنها را در ارتباطات روزمره خود به کار میگیرند؛حال چه در موقعیتی غیررسمی (اصّب تا شب جون میکنی، آخرشم هیشکی نی یه دست در نکنه خشک و خالی بگه)و چه در بافتی رسمی(از بام تا شام عرق بریز اما دریغ از یک قدردانی ناچیز!).مردم دارای دانش زبانی عظیم، پیچیده و بسیار سازمانیافتهای هستند؛با این وجود، تقریباً تمامی این دانش به صورت ناخودآگاه است. این همان دانشی است که به کار میگیریم تا افکار خود را به زنجیر کلام درکشیم و آنچه دیگران به ما میگویند را دریابیم.
بازار کار رشته زبان شناسی
یک دانشآموخته زبانشناسی میتواند به تجزیه و تحلیل کتب درسی، یا در نهادهای سیاسی به پژوهشهای جامعه شناختی یا در شهرداریها به پژوهشهای گویش شناسی بپردازد. حتی در کلینیکهای پزشکی به کار گفتاردرمانی مشغول شود.
چارت و سرفصل رشته زبان شناسی
- دانلود چارت درسی رشته زبانشناسی 99 به بعد
- دانلود سرفصل دروس رشته زبانشناسی 99 به بعد