رشته ها / پذیرش بدون آزمون / مهندسی مواد و متالورژی


اعضای هیئت علمی گروه مهندسی مواد و متالورژی

 

دکتر میمنت سادات محسن زاده

دکتر سید مصطفی موسوی زاده نوقابی

دکتر مجتبی وکیلی ازغندی

دکتر سید محسن موسوی نژاد

معرفی رشته ی مهندسی مواد و متالورژی

رشته مهندسی مواد و متالورژی یکی از زیرشاخه‌های مهم و پرکاربرد مهندسی است که به بررسی ریزساختار مواد، ارتباط ریزساختار و خواص مواد، روش ساخت و تولید مواد، خواص مواد، کاربرد مواد و عملکرد آن ها در شرایط کاربردی مختلف می پردازد. مهندسی مواد و متالورژی به عنوان یک علم، دانش نسبتاً جوانی است و به مطالعه ی مواد مهندسی مانند فلزات، سرامیک ها، پلیمرها و کامپوزیت ها اختصاص دارد. این علم با کشف روش های جدید استخراج و تصفیه ی فلزات، فنون جدید شکل دادن و تولید فلزات، و شناسایی مشخصات ساختاری و فیزیکی مواد متولد شده است. رشته ی مهندسی مواد و متالورژی رشته ای مادر به شمار می رود و وجود مهندسان مواد در صنایع گوناگون ضروری به نظر می رسد. پیشرفت های به وجود آمده در صنعت تا حد زیادی مدیون این رشته است.

معرفی گروه مهندسی مواد و متالورژی

گروه مهندسی مواد و متالورژی مجتمع آموزش عالی گناباد در سال 1392 تأسیس شد و تجربه ی تربیت و فارغ التحصیلی 8 دوره ی دانشجویی در مقطع کارشناسی را داراست. وجود آزمایشگاه های آموزشی مجهز و به روز و انجام موفق طرح مهارت افزایی و توانمندسازی دانشجویان در دو بعد آموزش نرم افزارهای تخصصی و برگزاری دوره های مهارت افزایی با همکاری سازمان فنی و حرفه ای، باعث توانمندی علمی و عملی دانشجویان و فارغ التحصیلان این گروه آموزشی گردیده است. بسیاری از فارغ التحصیلان این رشته در مقطع کارشناسی ارشد در دانشگاه های معتبر داخلی در حال تحصیل هستند. به علاوه، بسیاری از فارغ التحصیلان این رشته در صنایع مختلف مشغول به کار هستند.

 

گرایش ها و زمینه های مقطع کارشناسی مهندسی مواد و متالورژی

  • گرایش مهندسی مواد (زمینه ی مهندسی و علم مواد، زمینه ی سرامیک)
  • گرایش مهندسی متالورژی (زمینه ی تولید فلزات، زمینه ی ریخته گری، زمینه ی شکل دادن فلزات، زمینه ی مهندسی سطح)

توانایی های لازم

در مهندسی مواد و متالورژی، دو علم شیمی و فیزیک اهمیت ویژه ای پیدا می کند. زیرا بررسی خواص مواد، بدون آشنایی با این دو علم ممکن نیست. دانشجوی این رشته علاوه بر فیزیک و شیمی باید از دانش ریاضی اطلاعات کافی داشته باشد و قدرت تحلیل خوبی دارا باشد. بدون شک، مهندس این رشته بیش از توان جسمانی خوب نیاز به یک ذهن خلاق و کنجکاو دارد. آشنا بودن با زبان انگلیسی نیز در تمام رشته های مهندسی ضروری است.

فرصت های شغلی

فارغ التحصیلان کارشناسی مهندسی مواد و متالورژی با توجه به دروس و آزمایشگاه ها و کارگاه های گذرانده شده در طول دوره می توانند به عنوان کارشناس در صنایع مختلفی که به صورت مستقیم و غیر مستقیم در رابطه با مهندسی مواد و متالورژی است، مشغول به کار شوند. به عنوان مثال، می توان صنایع زیر را نام برد:

- فرآوری و آماده سازی و پرعیارسازی مواد صنایع تولید فلزات آهنی و غیر آهنی و آلیاژسازی

- صنایع ریخته گری و شکل دهی فلزات

- پوشش دهی و حفاظت فلزات و مواد

- صنایع شیشه و سرامیک

- صنایع تولید کامپوزیت، مواد الکترونیک و مواد مغناطیسی

- ماشین سازی و تولید قطعات صنعتی

- صنایع نفت و پتروشیمی

- صنعت خودرو

- صنایع نانومواد و بایومواد

به علاوه دانش آموختگان می توانند در مراکز پژوهشی و انجام آزمایش های تخصصی دستگاهی بر روی مواد و فلزات کار کنند و نیز توانایی لازم جهت ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر را دارا می باشند.

 

دانلود چارت تحصیلی رشته مهندسی مواد

دانلود سرفصل دروس رشته مهندسی مواد