حقوق

 

دانلود چارت تحصیلی رشته حقوق

دانلود چارت تحصیلی رشته حقوق ورودی 95 و بعد از آن

دانلود سرفصل دروس رشته حقوق

 

معرفی

رشته حقوق یکی از محبوب ترین رشته‏ های داوطلبان گروه علوم انسانی است . دامنه گرایش‏های رشته حقوق گسترده و در کلیه روابط زندگی امروز قابل ملاحظه است .  این روابط می‏تواند مربوط به روابط دولت و مردم باشدکه به حقوق عمومی معروف است و یا  روابط خصوصی مردم را در برمی‏‌گیرد که حقوق خصوصی نامیده می‏‌شود . حقوق عمومی شامل حقوق قوای سه‏‌گانه کشور، حاکمیت و آنچه که مربوط به اداه کشور است ، می‏‌شود و حقوق خصوصی به روابط بین خود مردم می‏‌پردازد که مهمترین آنها روابط تجاری است که عامل ایجاد رشته حقوق تجارت شده است و یا مسائل مربوط به حقوق مدنی است که از آن جمله می‏‌توان به اموال ، مالکیت ، قراردادها، مسؤولیت‏‌هایی که اشخاص در خطاهایی که مرتکب می‏شوند برایشان به وجود می‏‌آید مثل مسؤولیت ناشی از حوادث ، قواعد مربوط به ارث ، وصیت ، ولادت ، اقامتگاه اشخاص و دهها مورد دیگر اشاره کرد . همچنین شاخه ای از حقوق به روابط بین المللی می‏‌پردازد که خود به دو بخش حقوق روابط بین الملل عمومی و خصوصی تقسیم می‏‌شود که حقوق روابط بین الملل عمومی به روابط بین دولتها و سازمانهای بین‏ المللی می‌‏پردازد.

 

توانایی‌های لازم

دانش آموختگان این رشته باید از جسارت ، قدرت استدلال ، خلاقیت ذهنی و فن بیان خوب کافی برخوردار باشند. علم حقوق با جامعه شناسی، روانشنانسی و علوم فلسفی آمیخته است و یک حقوقدان مطلع باید از این علوم آگاهی ‏کافی داشته باشد . همچنین یک دانشجوی حقوق برای این که در رشته خود موفق گردد لازم است که به زبان و ادبیات فارسی مسلط باشد ، چون منطق حقوق در ضمن این که شباهت‏های زیادی به منطق ریاضی دارد ، یک منطق اقناعی و خطایی است .

یعنی یک حقوقدان باید بتواند کسانی را که مورد خطاب او قرار می‏‌گیرند و یا دادگاهی را که مأمور رسیدگی به دعوا است ، با زبان سلیس و بلیغ قانع کند، در نتیجه باید به زبان و ادبیات مسلط باشد . در ضمن باید اطلاعاتی از ریاضیات داشته باشد، همچنین دانشجویان حقوق با مفاهیم اساسی فقه و اصول در اسلام ، جامعه‏‌شناسی ، روان‏شناسی ، امور مالی و پزشکی قانونی و ... آشنا می‏‌شوند.

 

بازار کار

فارغ التحصیلان این رشته می توانند در موارد ذیل نقش فعال داشته باشند.
1- در قضا 
2- در مسائل تحریر دعاوی که شامل بازپرسی و دادیاری است.
3- در مسائل تحریر ادله مانند معاینه محل و استماع گواهان محلی و استماع اظهارات متداعین معذور از حضور در دادگاهها به دلائل مختلف از قبیل مرض و غیره. 
4- در ادرات تصفیه ورشکستگی و سرپرستی محجورین فنی و حقوقی 
5- در ادارات اجرای احکام (مدنی و کیفری) 
6- در ادارات ثبت اسناد و املاک 
7- در دفاتر اسناد رسمی بصورت سردفتر و دفتریار 
8- در وکالت دعاوی خصوصی و دولتی (داخلی و خارجی)
9- در تنظیم قراردادهای اقتصادی و بازرگانی داخلی و خارجی که تخصص لازم دارد.
10- مشاوران حقوقی (کارشناس حقوقی ) در وزارتخانه ها و موسسات دیگر دولتی