مسئول ازمایشگاه :خانم مینا رمضانی

تلفن: 09380605441

ایمیل : Mina.ramezani377@gmail.com

 

آزمایشگاه کشاورزی  مجهز به تجهیزات مدرن آزمایشگاهی همچون دستگاه آون تحقیقاتی،  ژرمیناتور، میکروسکوپ اوپتیکا، استریومیکروسکوپ، تانسیومتر خاک هوشمند، دستگاه هضم پروتئین 4 خانه ، ECمتر،  انواع ترازو با دقت ۰٫۰۱ و ۰٫۱ ،ترازوی 50 کیلویی محک و..... و دیگر لوازم جانبی و مصرفی می باشد.

این آزمایشگاه زیر مجموعه ای از آزمایشگاه های زیر را شامل می شود:

 

  • ژنتیک
  1. آشنایی با وسایل آزمایشگاهی موجود در آزمایشگاه
  2. آشنایی با نحوه کار میکروسکوپ
  3. مشاهده مراحل میتوز و میوز (لام های موجود در آزمایشگاه)
  4. بررسی ساختار کروموزوم
  5. بررسی سلول های متافازی در ریشه گیاهان
  6. بررسی و نحوه تشخیص گروه خونی

وسایل و تجهیزات مورد استفاده در آزمایشگاه:

  1. میکروسکوپ
  2. انواع لام
  • فیزیولوژی و فناوری پس از برداشت
  1. آشنایی دانشجویان نحوه اندازه گیری ترکیبات موجود در بافت های گیاهی (نوع قند، میزان پروتئین، نوع اسید آلی، میزان آنتوسیانین و ...)
  2. آشنایی دانشجویان با نحوه اندازه گیری میزان سختی میوه، میزان تنفس اندام های گیاهی، اندازه گیری میزان کلروفیل a، b و میزان کل، محتوی رطوبت نسبی فراورده
  3. آشنایی دانشجویان با نحوه اعمال تیمارهای حرارتی برای نمونه محصولات باغی پس از برداشت
  4. بازدید از انواع انبار های ذخیره سازی محصولات باغی

وسایل و تجهیزات مورد استفاده در آزمایشگاه:

  1. کلروفیل متر
  2. رفراکتور متر
  3. ترازوی دیجیتال
  4. فروید هاردنس تستر
  5. هود آزمایشگاهی
  6. Co2 تستر
  7. اسپکتروفتومتر
  8. pH متر
  9. ژرمیناتور
  10. آون
  11. بن ماری
  12. سمپلر
  • اصلاح و فناوری بذر گیاهان باغبانی
  1. آشنایی دانشجویان با شرایط مناسب کشت برای انواع بذور
  2. آشنایی دانشجویان روش های مختلف تکثیر گیاهان زراعی و باغی
  3. آشنایی دانشجویان با مراحل اجرای طرح های اصلاحی بذر از طریق بازدید از مراکز تحقیقاتی کشاورزی
  4. آشنایی دانشجویان با نحوه نگهداری در انبار برای بذور مختلف
  5. بازدید دانشجویان از مراکز ذخایر ژنتیکی گیاهی

وسایل و تجهیزات مورد استفاده در آزمایشگاه:

  1. ترازو دیجیتال
  2. شیکر ارلن
  3. یخچال-فریزر برای نگهداری نمونه های بافتی
  4. ست میکروپیپت
  5. بن ماری
  6. ژرمیناتور (هدف: کنترل شرایط محیطی)
  7. آون
  8. هات پلت مگنت
  9. تجهیزات عمومی مثل: انواع شیشه آلات آزمایشگاهی
  10. تجهیزات محیط کشت بافت
  11. هود آزمایشگاهی
  12. محیط های کشت گلخانه

 

  • مبانی تغذیه گیاهان باغی-مهندس

    آشنایی دانشجویان با تغذیه گیاهان در شرایط ازمایشگاهی

    آشنایی با انواع محلول سازی ها ( مولاریته، نرمالیته و ...)

    کشت بذر سبزیجات و صیفی جات توسط دانشجویان و ایجاد شرایط تنش خشکی و شوری در بستر کشت کوکوپیت و پرلیت و پیت ماس

    کشت بذر های پوشش دار شده کاهو و ایجاد تنش شوری در پتری و نگهداری در شرایط آزمایشگاه

 

    وسایل و تجهیزات مورد استفاده در آزمایشگاه :

   ترازو، استوانه مدرج، بشر، همزن، پنش، پتری دیش، پیپت

   سفره یکبار مصرف، بستر کشت شامل:کوکوپیت، پرلیت، پیت ماس

   بذر کاهو پوشش دار شده، بذر سبزیجات و صیفی جات

   آب مقطر، پلی اتیلن گلایکول 6000، سدیم کلراید

 

   منبع دروس :

  کتاب اصول تغذیه معدنی گیاهان(مفاهیم نظری و عملی) ، نوشته دکتر جلال طباطبائی

  جزوه درسی دکتر جلال طباطبائی، استاد دانشگاه تبریز

  جزوه درسی دکتر یحیی سلاح ورزی، استاد دانشگاه فردوسی مشهد

 

  • بیماری های مهم گیاهان باغبانی
  • گیاهشناسی
  • آناتومی و فیزیولوژی گیاهی
  • خاک های مناطق خشک و نیمه خشک
  • انجام آزمایشهای آب ، فاضلاب و خاک مربوط به محیط زیست
  • اندازه گیری عناصر فلزی توسط دستگاه جذب اتمی (شعله، کوره، هیدرید) و اندازه گیری پتاسیم و سدیم توسط دستگاه فلیم فوتومتر
  • آزمایشهای تحقیقاتی و دانشگاهی ( پروژه ها و پایان نامه های دانشجویی)

 

  •