چاپ مقاله دکتر وحید محمودی عضو هیات علمی دانشگاه گناباد در مجله معتبر بین المللی Molecular Catalysis

22 فروردين 1401, 9:43 ق ظ

مقاله دکتر وحید محمودی عضو هیات علمی گروه مهندسی شیمی دانشگاه گناباد در مجله بین المللی Molecular Catalysis با ضرایب تاثیر 062/5 منتشر شد.

دکتر وحید محمودی، عضو هیات علمی رشته مهندسی شیمی دانشگاه گناباد با همراهی دکتر علی احمدپور (استاد تمام دانشگاه فردوسی مشهد) موفق به چاپ مقاله ‎در نشریه علمی معتبر بین المللی Molecular Catalysis از مجموعه انتشارات زیرگروه Elsevier شد.
این مقاله با عنوان
«Oxidative desulfurization of dibenzothiophene by magnetically recoverable polyoxometalate-based nanocatalyst: Optimization by response surface methodology»
در شماره 509 مجله Molecular Catalysis منتشر شده و از آدرس پیوند زیر قابل دسترسی و مشاهده می باشد:
دکتر محمودی که دارای مدرک دکتری تخصصی با گرایش نانوجاذب و نانوکاتالیست از اعضای هیات علمی گروه مهندسی شیمی دانشگاه گناباد است، در تشریح موضوع این مقاله گفت: در این پژوهش به کمک روش های مبتنی بر شیمی سبز، از یک نانوکاتالیزور مغناطیسی با ساختار هسته-پوسته برای حذف ترکيب حلقوی سولفوردار دی بنزوتیوفن از سوخت‌هاي فسيلي به عنوان يکي از منابع اصلي انتشاراکسیدهای سولفور در اتمسفر استفاده شده است. در ساختار این نانوکاتالیزور از پلی اکسومتالات {Mo132} به عنوان کاتاليزور اسيدي، اکسايش- کاهشي بهره گرفته شده است که یک ترکیب سازگار با محیط زیست محسوب می شود. برای یافتن شرایط بهینه در فرآیند، از طراحی آزمایش به روش central composite design استفاده شد و به عنوان يک نتيجه کلي، در شرايط بهينه کاتاليزور سنتز شده بازده تقريباً کاملی در حذف دی بنزوتیوفن از سوخت نشان داد. به دلیل دارا بودن خاصیت مغناطیسی، بازیابی کاتاليزور از سوخت تصفیه شده به کمک يک آهنرباي ساده قابل انجام بود و امکان استفاده مجدد از کاتاليزور بازیابی شده تا چندين مرحله وجود داشت که نشان دهنده پایداری بالای کاتالیزور در حذف ترکیبات سولفوردار از محیط آلی می باشد.

روابط عمومی دانشگاه گناباد