دکتر حسین نجاری: مجتمع آموزش عالی آمادگی همکاری در جهت شناسایی و حفظ آثار تاریخی شهرستان را دارد

29 ارديبهشت 1398, 12:23 ب ظ

دکتر حسین نجاری در مراسم گرامیداشت روز جهانی موزه و میراث فرهنگی: گروه های آموزشی باستان شناسی و زبان شناسی آمادگی همکاری در جهت شناسایی و حفظ آثار تاریخی شهرستان را دارند
آیین روز جهانی موزه و میراث فرهنگی با شعار (( موزه ها در جایگاه کانون های فرهنگی، آینده سنت)) به همت مجتمع آموزش عالی گناباد در 28 اردیبهشت ماه 98 برگزار شد.

در این مراسم که با همکاری فرمانداری، اداره میراث فرهنگی و اداره ارشاد اسلامی گناباد برگزار شد جمعی از مسوولین فرهیختگان، پژوهشگران و دانشجویان رشته باستان شناسی مجتمع آموزش عالی گناباد حضور داشتند.
رییس اداره میراث فرهنگی گناباد ضمن تبریک این روز آمار و اطلاعاتی در خصوص آثار و ابنیه های تاریخی گناباد ارائه نمود و افزود"
تفاهم نامه های همکاری بسیار خوبی در خصوص کاوش ها و باستان شناسی با مجتمع آموزش عالی گناباد  منعقد شده است که امیدواریم بتوانیم به بهترین نحو ممکن از دانشجویان و متخصصان آثار تاریخی جهت شناسایی و حفظ آثار و ابنیه های تاریخی در این حوزه بهره ببریم.
شناسایی ضمن نام بردن از چهار موزه در سطح شهرستان برای بازدید عموم، از راه اندازی موزه قنات در آینده ای نزدیک خبر داد.
رییس مجتمع آموزش عالی گناباد نیز در این آیین با تبریک روز جهانی موزه و میراث فرهنگی و خیرمقدم به مدعوین گفت" در این شهر آثار باستانی بسیار زیادی وجود دارد که بایستی با وجود هنرمندان و فرهیختگان به بهترین نحو به مخاطبین داخل و خارج  شناسانده و معرفی شوند.
دکتر حسین نجاری در خصوص فرصت های مناسب و همکاری و هم افزایی دانشگاه با اداراتی مانند اداره میراث فرهنگی افزود" به کمک سایر ادارات بصورت یک فعالیت ترکیبی حاضر به همکاری در جهت حفظ آثار تاریخی شهرستان با کمک گروه های آموزشی باستان شناسی و زبان شناسی هستیم و همچنین آمادگی خود را جهت نامگذاری بلوارها و ساختمان های پردیس در حال ساخت دانشگاه به نام مفاخر شهرستان اعلام می کنیم.
حمید رضا مهدوی رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی گناباد در این مراسم ضمن تبریک روز جهانی موزه و میراث فرهنگی و بزرگداشت حکیم عمر خیام،  از افتتاح نمایشگاهی از آثار خطوط خواجه اختیار الدین منشی گنابادی خبر داد.
حامد قربانی فرماندار گناباد نیز میراث فرهنگی را حلقه رابط بین نسل گذشته، فعلی و آینده دانست که می تواند بدون هزینه ای اطلاعات با ارزشی را در اختیار آیندگان قرار دهد.
وی ادامه داد میراث معنوی و انتقال باورها و ارزش ها و آثار گران بهای تاریخی نظیر آثار هنری هنرمندان و ترویج آنها در جامعه و انتقالشان به نسل آینده از اهمیت زیادی برخودار است و از مصادیق بارز حفظ میراث معنوی به شمار می رود.
قربانی افزود گناباد با توجه به موقعیت خود از ظرفیت ها و جاذبه های تاریخی و غنای فرهنگی بسیاری برخوردار است و باید از ظرفیت مردم و تشکل های مردم نهاد برای حفظ و مرمت آثار تاریخی و بزرگداشت مفاخر این منطقه بهره گرفت.
گفتنی است در این جلسه آقایان زمانی و مصباح از پژوهشگران شهرستان در خصوص سبقه تاریخی گناباد و آثار و ابنیه های شهرستان مطالبی را بازگو نمودند.