شناسایی و مستند سازی آثار تاریخی شهرستان یکی از اهداف مجتمع آموزش عالی گناباد است

14 تیر 1397, 6:41 ب ظ

در راستای انجام تفاهم‎نامه گروه باستان‎شناسی مجتمع آموزش عالی گناباد با پایگاه میراث جهانی قنات قصبه به نمایندگی از اداره کل میراث فرهنگی و صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی کاوش دانشجویان این رشته به منظور دستیابی به آسیاب‎های آبی مسیر قنات آغاز شد.

خانم موسی تبار استاد گروه باستان‎شناسی دانشگاه و سرپرست انجام پروژه، هدف از انجام این پروژه را شناسایی و مستندسازی آثار تاریخی محور گردشگری قنات قصبه در بازه زمانی 6 تیرماه تا 30 تیرماه 1397 درجهت برگزاری کارگاه آوار برداری و مستندسازی آسیاب بالای قنات قصبه  به منظور تبادل اطلاعات حوزه علمی، فرهنگی و اجرایی دانست.

خانم موسی تبار ادامه داد حضور دانشجویان در انجام این پروژه به عنوان درس کارآموزی سبب می‌شود تا علاوه بر اینکه خدمتی در راستای شناسایی و مستندسازی آثار تاریخی شهرستان گناباد انجام پذیرد، دانشجویان نیز به طور عملی شیوه‌های صحیح حفاری را بیاموزند و همچنین با معماری اسلامی ایرانی کاملا آشنا شوند.

ایشان به درخواست پایگاه قنات جهانی قصبه گناباد از مجتمع آموزش عالی گناباد به منظور پیدا کردن سه آسیاب در راستای محور گردشگری قنات اشاره کردند و افزودند این آسیاب‌ها تحت عناوین آسیاب بالا، میانه و پایین شهرت دارند و طی سال گذشته آسیاب پایین کاوش و نقشه‌برداری شده است. در راستای کاوش آسیاب بالا با تلاش دانشجویان و کمک اهالی محل، 6 گمانه مد نظر قرار گرفت که در این جهت 2 تا از گمانه‌ها به اثری نرسید اما 4 گمانه بعدی با تلاش و علاقه دانشجویان در این کار سبب نتیجه‌گیری شد.

وی افزود در این گمانه‎ها پل بالا انداز آب قنات، جوی آب منتهی به آسیاب و تنوره آسیاب با سازه آجری و ملات ساروج پیدا شدند و هم اکنون دانشجویان در حال نقشه‌برداری هستند تا بتوانند پلان آن را ترسیم نمایند.

استاد گروه باستان‎شناسی مجتمع آموزش عالی گناباد ابراز امیدواری نمود که با رضایت اهالی محل بتوانند به منظور کاوش آسیاب میانه نیز از کمک دانشجویان بهره ببرند و ادامه داد با یک فصل یا  ترم درسی همه عوارض گمانه‌زنی به دست نخواهد آمد و امیدواریم تا با تفاهم‎نامه جدید این امکان فراهم گردد تا گامی در جهت پیشرفت شهرستان با کمک دانشگاه برداشته شود.

لازم به ذکر است مجتمع آموزش عالی گناباد در تلاش است با کمک اساتید و دانشجویان در راستای حل مشکلات شهرستان و با همکاری سایر سازمان‎ها و دانشگاه‌ها اقدام جدی نماید و در این راستا تفاهم‌نامه‎هایی با محیط زیست شهرستان، فنی حرفه‌ای و میراث فرهنگی و ... به امضا رسانیده است.

گالری تصاویر