گرامیداشت روز عفاف و حجاب

به نیکی و ارجمندی یاد می شود. کسی که با همت و فکر و شجاعت والا درکنار دیگر مجاهدان راه خدا برگ زرینی را در تاریخ مبارزات مردم ما برای پاسداری از فرهنگ قرآنی حجاب و عفاف رقم زد.

بر همگان روشن است که جامعه بشری اگر نسبت به مسئله حجاب کمال مطلوب خود را پیدا کند و روح وجان مفاهیم و دیدگاه‌های اسلام را بدون کم و زیاد و بدون افراط وتفریط درک کند بسیاری از مشکلات و گرفتاری ها یی که امروز دامنگیر نظام های اجتماعی  است برطرف خواهد شد. مکتب انسان ساز اسلام می خواهد که زنان به عنوان نیمی از اجتماع  مسیر روشن رشد فکری، اجتماعی، سیاسی، علمی و معنوی خود را بیابند و همه ی تعالیم و آموزه های اسلامی از جمله حجاب در پی حفظ کرامت انسانی زنان  و ایجاد بهترین بستر و مناسب ترین فضا برای رشد وتعالی و کمال همه جانبه ی آنان بوده است.
علمای بزرگوار و معلمان معنوی و اخلاقی جامعه ی ما با متابعت از آموزه های اصیل قرآنی وسیره ی ارجمند پیشوایان بزرگ دینی همواره در برهه های مختلف تاریخی کوشیده اند که جامعه را به اهمیت و ضرورت انکار ناپذیر حفظ حجاب و فرهنگ عفاف و پاک زیستی و پاکدامنی متوجه سازند.و البته به شکل روشنی تصریح شده است که حفظ حجاب اسلامی به معنای ایجاد محدودیت برای حضور بانوان در صحنه ی فعالیت های اجتماعی و نقش آفرینی تاثیرگذار آن ها در عرصه های مختلف نبوده ونیست .بلکه برعکس مشارکت زنان نجیب و فرهیخته ی مسلمان در صحنه ی اجتماع با حفظ شئونات و رعایت اصول مذهبی برکت آفرین والهام بخش و الگویی برای حضور فعال ونقش آفرینی خردمندانه انسانی در میان  همه ی جوامع بشری است.
حجاب، از سویی نیزارزیابی  میزان پایبندی و خلوص عبودیت  وفرمان پذیری بندگان از فرامین الهی ست.زنان عفیف و گرامی ما که باید نیمی از جامعه اسلامی را  در دامان خود بپرورانند شایسته است که از روح عبودیت برخوردار باشند و حرمت و احترام وکرامتی شایان داشته باشند .
نکته دیگری که در این مجال قابل طرح است  این است که در محیط ها و شهرهایی مانند گناباد که پایبندی حداکثری به حفظ حجاب اسلامی وجود دارد وبافت مذهبی و تدین ذاتی مردم شریف ضامن حفظ ظواهر شرعی در پوشش بانوان محترم بوده است باید بیشترین توجه به مبحث عفاف و پاک زیستی و پاک اندیشی صورت گیرد .بی تردید وقتی سخن از حجاب به میان می آید در کنار آن مبحث بسیار مهم عفاف نیز مورد توجه است که همان نتیجه وروح ومکمل و ثمره ی حجاب -به عنوان یک واجب وتکلیف الهی –است.
مردان وزنان شریف و پاک اندیش ما باید این روحیه و سنت گرامی را حفظ کنند و در ارتقاء وترویج آن بکوشند و با روش های صحیح فرهنگی و برخورد کریمانه و مهرورزانه نسل جوان ونوجوان را نیز در این امر مهم با خود همراه کنند.
در سال های اخیر و با گسترش نهادهای دانشگاهی و مراکز آموزش عالی، دانشجویان عزیززیادی از شهرهای مختلف کوچک وبزرگ کشور مهمان ما شده اند.این گرامیان فرزندان عزیز ما هستند وقطعا مردم ومسئولان گناباد آن ها را فراتر از مهمان و بلکه شهروندان این شهر می دانند.برکات حضوراین عزیزان برای شهر گناباد و جامعه ی علمی و فرهنگی آن البته مبرهن است وهمه ی ما به وجود این جوانان برومند مفتخریم.در کنار این همجواری مبارک شهروندان عزیز ما آداب میزبانی را به جا می آورند و این مهمانان گرامی را به چشم فرزندان خود می نگرند واگر احتمالا قصوری یا نارسایی را بخصوص در بحث حجاب ،مشاهده می کنند شایسته است که بزرگوارانه  برخورد کنند وبر اساس مناسبات حاکم بر یک خانواده در جهت رفع مشکلات برآیند.از دانشجویان فرهیخته و عزیز نیز انتظار می رود با رعایت حساسیت های به جا و مطالبات مردم متدین شهرستان گناباد به نیکوترین شکل ممکن زمینه ی یک همجواری و همزیستی مهرآمیز  و آرامش بخش را فراهم کنند.  فرزندان عزیز و گرامی ما در دانشگاه باید واقف باشند که بافت مذهبی و تقید مردم مومن این شهرستان وسوابق درخشان آن ها در پاسداشت فضائل و سنت های بایسته  همچون حجاب وغلبه روح وباطن آموزه های مکتبی همچون عفاف در فرهنگ وزندگی مردم این منطقه ایجاب می کند که همه به رعایت پوشش اسلامی و شئونات مذهبی همت بگمارند.
در شهر گناباد که از نظر حفظ شئونات اسلامی وبخصوص حجاب و عفاف همواره زبانزد بوده است این انتظار وجود دارد که دانشجویان ارجمند در رعایت و پاسداشت این فرهنگ و این شیوه وسنت نیکو الگو وسرآمد باشند.

امتیاز کلی این مطلب (0)

0 از 5 ستاره