هم‌زمان با آغاز دهه پنجم انقلاب اسلامی ایران و روز کارآفرینی، فروشگاه تولیدات دانشجویی افتتاح شد.

با حضور مسوولین دانشگاه و شهرستان در جهت حمایت از صنایع کوچک و کارآفرینی و به‌منظور استعدادیابی و پرورش استعدادها، با همت مدیریت فرهنگی و جمعی از دانشجویان مجتمع آموزش عالی گناباد از سراسر نقاط کشور اولین فروشگاه تولیدات دانشجویی هم‌زمان با روز کارآفرینی افتتاح شد.

پروژه پردیس دانشگاه

دانشکده‌ها

علوم و مهندسی باغبانی

دانلود چارت درسی رشته علوم و مهندسی باغبانی

دانلود سرفصل دروس رشته علوم و مهندسی باغبانی

مقدمه:

باغبانی یکی از بخش های مهم کشاورزی است که سهم عمده‎ای در تولید محصولات گیاهی و ایجاد اشتغال در کشور دارد. از مجموعه گیاهان تحت کشت توسط بشر، گروه متنوع و بزرگی در بخش باغبانی قرار می‎گیرند که در تأمین مواد غذایی و سلامت جسم و روح انسان نقش دارند. از این رو به منظور تولید و ارتقای دانش  و فناوری و پرورش متخصصین مورد نیاز این بخش، لازم است رشته‎ ای دانشگاهی در مجموعه علوم کشاورزی طراحی و اجرا گردد.

تعریف و اهداف:

رشته علوم و مهندسی باغبانی شاخه ای از کشاورزی است که در بر گیرنده دانش، فن و هنر تولید، پرورش، اصلاح و بازاررسانی گیاهان و محصولات باغبانی است. گیاهان و محصولات باغبانی شامل میوه ها ، سبزی ها ، گل و گیاهان زینتی و گیاهان دارویی  و ادویه ای میباشند. مهم ترین ویژگی اغلب محصولات باغبانی که آنها را از محصولات زراعی ، جنگلی و مرتعی متمایز میسازد این است که معمولاً به صورت تازه یا با کمترین تغییر و تبدیل مورد استفاده انسان قرار میگیرند.

آموزش در رشته علوم و مهندسی باغبانی برای تربیت کارشناسانی است که به دانش روز مجهز بوده و بتوانند با تأکید بر حفظ محیط زیست در جهت بالا بردن کیفیت و کمیت محصولات، احداث و نگهداری و توسعه محصولات باغبانی مؤثر باشند.

بازار کار این رشته:

دانش آموختگان این رشته میتوانند در موارد زیر نقش و توانائی خود را ایفا کنند:

توانایی طراحی، ایجاد ، ساماندهی و مدیریت واحدهای تولیدکننده محصولات متنوع باغبانی

به صورت کارشناس متخصص و برنامه ریز در زمینه های مختلف باغبانی در واحدهای اجرایی

به عنوان کارشناس و مدرس در مراکز آموزش کشاورزی و همکاری در امور تحقیقات در واحدهای تحقیقات کشاورزی

مجتمع آموزش عالي گناباد در يك نگاه

تلاش ها براي ايجاد يك واحد دانشگاهي دولتي در گناباد در سال 1389 وارد مرحله جديدي شد. نماينده محترم وقت شهرستان در مجلس شوراي اسلامي طبق نامه‎اي به رياست محترم جمهوري خواستار ايجاد يك واحد دانشگاهي دولتي وابسته به وزارت علوم، تحقيقات و فناوري شد. اين مركز تحت عنوان مركز آموزش عالي دولتی گناباد (دانشكده فني و مهندسي)، طبق دستور رياست محترم جمهوري (موضوع نامه شماره 232605 مورخ 1388.12.3)، تأييد وزير محترم علوم، تحقيقات و فناوري (موضوع نامه شماره 21872، مورخ 88.12.8) و موافقت اصولي شوراي گسترش آموزش عالي (موضوع نامه شماره 22/77692 مورخ 1389.10.27) از سال 1389 تأسيس شد. و در نهايت طبق موافقت نهايي شوراي گسترش آموزش عالي در اواخر مرداد ماه 90 و پيگيري هاي مجدانه نمايندگان محترم شهرستان، امام جمعه محترم، نماينده محترم مجلس وقت، فرماندار محترم وقت و دست‎اندرکاران، اين مركز رسماً با پذيرش 72 دانشجو در رشته مهندسي كامپيوتر گرایش نرم افزار (کارشناسی پیوسته) و از طريق تكميل ظرفيت آزمون سراسري(بهمن ماه1390) و زير نظر مستقيم وزارت علوم، تحقیقات و فناوری فعاليت آموزشي خود را آغاز کرد. تا پايان سال تحصيلي 92-91 اين مركز تنها داراي 3 رشته در مقطع كارشناسي پيوسته: مهندسي كامپيوتر گرايش نرم‎افزار، مهندسي مكانيك و شيمي كاربردي، 300 نفر دانشجو، 10 كارمند، 32 نفر عضو هيأت علمي و فضاهای آموزشي و خوابگاهي بالغ بر 9500 متر مربع بوده است. مرکز آموزش عالی گناباد بعد از سه ترم تحصیلی از شروع فعالیت خود(تقریباً 17 ماه) و در اواخر تابستان سال 92 با توجه به تلاش خستگي‎ناپذير مسئولين به مجتمع آموزش عالي گناباد ارتقا يافت.
به حول قوه الهي و با پيگيري‎هاي شبانه‎روزي كه در مجتمع آموزش عالي گناباد صورت گرفته است، در سال تحصیلی (94-1393) مجتمع آموزش عالي گناباد در 17 رشته تحصيلي (آمار و کاربردها، ریاضیات و کاربردها، شیمی کاربردی، مهندسی تولیدات گیاهی( گیاهان داروئی و معطر)، مهندسی برق(قدرت)، مهندسی کامپیوتر(نرم افزار)، مهندسی کامپیوتر(فناوری اطلاعات)، مهندسی عمران، مهندسی معدن، مهندسی مکانیک(طراحی جامدات)، مهندسی مواد(سرامیک)، مهندسی شیمی، مهندسی صنایع، زمین شناسی، مدیریت صنعتی، زبان و ادبیات انگلیسی و حقوق) و در دو نوبت روزانه و شبانه مجموعاً 2100 نفر دانشجو مشغول به تحصيل مي باشند. طبق موافقت وزارت علوم، تحقيقات و فناوري، اين مجتمع براي مهرماه 94، برای 20 رشته‎: آمار و کاربردها، ریاضیات و کاربردها، شیمی کاربردی، مهندسی تولیدات گیاهی( گیاهان داروئی و معطر)، مهندسی برق(قدرت)، مهندسی کامپیوتر(نرم افزار)، مهندسی کامپیوتر(فناوری اطلاعات)، مهندسی عمران، مهندسی معدن، مهندسی مکانیک(طراحی جامدات)، مهندسی مواد(سرامیک)، مهندسی شیمی، مهندسی صنایع، زمین شناسی، مدیریت صنعتی، زبان و ادبیات انگلیسی، حقوق، مهندسی منابع طبیعی(مدیریت مناطق خشک و بیابانی)، باستان‎شناسی و آموزش زبان انگلیسی اقدام به پذيرش دانشجو کرد.هم‎اکنون مجتمع آموزش عالی گناباد دارای 24 رشته آموزشی می‎باشد. امید می رود درافق چند سال آینده بر اساس پیش بینی های انجام شده طبق برنامه راهبردی تدوین شده، در چارچوب اقتصاد مقاومتی و برنانه‎های توسعه کشور، این مجتمع راه‎گشای مشکلات منطقه باشد و به عنوان یک دانشگاه موفق در خراسان رضوی مطرح گردد.